DANSBANDZ RENÄSSANZ 

Konsert med dansbandslåtar 1950 - 2010 

  CHARLES PLOGMAN   

  TOM KÄLDSTRÖM  

  FANNY PLOGMAN  

  SINGSBY SÅNGKÖR  

  LASSE ERIKSSON  

  TOMMYS  

10 NOVEMBER 2018 WASKIA
17 MAJ 2019 VASA KÖRFESTIVAL
15 JUNI 2019 CARPELLA
26 OKTOBER 2019 WASALINE
4 - 6 NOVEMBER 2019

SENIORSKEPPET


I Finland spelas dansbandsmusik mest i Svenskfinland, framförallt i Österbotten. En pionjär i genren är Stig Snickars, som uppträtt på dansbanor sedan 1959. Det mest kända finlandssvenska dansbandet i Sverige, och som även legat på Svensktoppen, är Tommys med kapellmästaren Tom Käldström i spetsen. Charles Plogman, tidigare sångare i Stig Snickars orkester, har med stor framgång förenat dansbandssoundet med traditionellt finsk musik och blivit en av de mest populära schlagerartisterna i det finskspråkiga Finland. I projektet Dansbandz Renässanz förenar dessa erfarna dansbandsmusiker sina krafter med Singsby Sångkör för att återigen sätta finlandssvensk dansbandsmusik i fokus. Som ny ung artist deltar även Fanny Plogman i projektet.


Stig Snickars sjunger idag i Singsbykören och har varit en av initiativtagarna till projektet.

 

 


WASKIA 10 NOVEMBER 2018

Den första dansbandskonserten hålls på Scandic Hotel Waskia i Vasa, lördagen den 10.11 2018. Konceptet för den första konserten är att projektet står för underhållningen och Waskia erbjuder i tillägg ett dansbandspaket med boende och mat. Boka ett danspaket till Fars dag och överraska din pappa med en härlig övernattning på hotell, en fin middag, konsert och dans!

Under 2019 fortsätter konsertturnén med dans vid en folkpark i Österbotten, på Wasaline och på Seniorskeppet till Sverige. Det kommer alltså nya chanser för de som inte har möjlighet att uppleva oss på Waskia!


VASA KÖRFESTIVAL 17 MAJ 2019

POP-UP KONSERT Bock's Corner Brewery kl. 21.30 - 22.00

KÖRERNAS AFTON Hotel Central kl. 22.30 - 23.00


CARPELLA 15 JUNI 2019

Carpella Paviljong Karperövägen 526 65630 Karperö​

______________________________________________________

Supé kl. 18.00

Konsert kl. 20.00

Efteråt dans med Tommys och Charles Plogman

SUPÉBILJETTER KAN KÖPAS T.O.M. ONSDAG 5.6 2019

______________________________________________________

BUSS t/r Vasa Stadshus

info: 0500 776 535

kl. 17.00 från Stadshuset

kl. 01.15 från Carpella

______________________________________________________

BILJETTER

Supé, konsert  & dans: 60 euro

Konsert & dans: 20 euro

______________________________________________________

 

MENY 

FÖRRÄTT:

GRAVLAXTOAST PÅ MALAXLIMPA MED EN LAXCEVICHE PÅ SKÄRGÅRDSBRÖD

HUVUDRÄTT:

RÖDING MED KRÄFTSÅS, ROTPURÉ OCH POTATISKAKA PÅ VÄSTERBOTTENOST

ELLER

GRILLAD NÖTINREFILÉ MED DRAGONSÅS, TRATTKANTARELLCREME, ROSTADE BATATSKIVOR OCH POTATISKAKA PÅ VÄSTERBOTTENOST

EFTERÄTT:

KINUSKIPARFAIT MED VITCHOKLADMOUSSE OCH SYLTADE LINGON

KAFFE OCH TE

DRYCK:

1 glas 16cl vin, rött eller vitt 

eventuella allergier, tag kontakt med: bengt.beijar@anvianet.fi


WASALINE 26 OKTOBER 2019


SENIORSKEPPET 4-6 NOVEMBER 2019

 


 

KONSERTSOLISTER

CHARLES PLOGMAN 

Charles Plogman är en av Finlands mest populära schlagerartister. Han uppträder cirka 120 gånger per år och har fått tre guldplattor som soloartist och en med Charlies orkester. Med sina soloalbum har Charles nått toppen av finsk schlagermusik och med mer än 25 år i underhållsbranschen har han fått ett bra grepp om vad publiken önskar och vill höra. Charles är en sympatisk och varm sångare vars album hör till dansfolkets favoritmusik!

FANNY PLOGMAN

Fanny Plogman är dotter till Charles och har växt upp med musik. Musiken ligger henne väldigt varmt om hjärtat och hon har i stort sett sjungit i hela sitt liv. Pappa har varit vägledare och stöd och mamma en stor supporter i publiken. Hemma har hon haft tillgång till studio och instrument men det har varit sången som varit hennes grej. Sedan vintern 2015 är Fanny egen företagare, vilket hon trivs bra med. Musiken är idag mera en terapi och livsglädje för henne och tillsammans med sin talangfulla broder Anton får hon fylla passionen om att stå på scenen.

TOM KÄLDSTRÖM

Tom Käldström kom som 16-åring med i dansbandet Tommys. Idag är han bandets frontfigur, sångare och VD. Tom jobbar även med inspelning och musikproduktion sen mitten av 90-talet i bolaget KRS Music

 

KONFERENCIER

LASSE ERIKSSON

Lasse Eriksson är en finlandssvensk artist från Närpes och är främst känd bland de svenskspråkiga i Österbotten. Lasses låtar är kända melodier vars texter sjungs på Närpesdialekt. Det är tredje gången Lasse ställer upp som konferencier på en av Singsbykörens konserter.

 

KÖR & ARRANGÖR

SINGSBY SÅNGKÖR

Singsbykörens tema-konserter har varit lyckade och lockat stor publik. År 2012 arrangerade vi en dansbandskonsert på Carpella när Replotbron fyllde 15 år.  De österbottniska artisterna Charles Plogman, Linda Backgren-Holm, Tom Käldström och Erkki Mendelin framförde sånger till ackompanjemang av Singsbykören, Stig Snickars, Tommys och en stråkkvartett. För att göra kvällen extra festlig arrangerade vi en jubileumsmiddag tillsammans med Karperö UF och efter konserten kunde man dansa till Stig Snickars orkester och Tommys. Hela tillställningen drog 689 inbetalande gäster, vilket var publikrekord för något som Singsbykören arrangerat. Enligt en recension i Vasabladet hade något motsvarande, musikaliskt sett, aldrig tidigare gjorts i Österbotten. Efter önskemål om fler dansbandskonserter kan vi nu erbjuda en favorit i repris!

DANS TILL 


EN FORTSÄTTNING PÅ