Välkomna på Gospelturné med Bothnia Gospel 100!

 

Bothnia Gospel 100 är ett samarbetsprojekt mellan Singsby Sångkör, Kvevlax Sångkör och Helsingykören. Vi genomför en turné med gospelmusik i åtta kyrkor i Österbotten hösten 2017 och våren 2018. I konserterna medverkar även två professionella solister, Otto Palmborg and Barbora Xu, och en orkester under ledning av Richard Mitts. Som en avslutning på projektet genomför vi en konsertresa till USA sommaren 2018.

Målet med projektet är att stärka den finlandssvenska körverksamheten genom ökad samhörighet mellan olika körer, skapa samarbetsformer och gemenskap med professionella musiker och i slutändan ge publiken en minnesvärd upplevelse. Samarbete mellan körer och professionella musikutövare ger många fördelar, både vad gäller engagemang, känslan av samhörighet, kompetenshöjning för aktörerna och publiktillströmning. 


Kom och var hos mig - Korsholms kyrka 24.9 2017

Solist: Nadja Sand


Hösten 2017

Datum

Ort

24.9

Korsholms kyrka

1.10

Lappfjärds kyrka

8.10

Munsala kyrka

15.10

Pedersöre kyrka

22.10

Ylistaro kyrka

 

Våren 2018

Datum  

Ort

11.3

Malax kyrka

8.4

Kvevlax kyrka

11.5

Trefaldighetskyrkan

 

Juli 2018

San Antonio, Texas


Solister

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Otto Palmborg är en singer/songwriter, producent och artist. Han är för tillfället aktiv i pop/soul bandet "SVEN". Han uppträder även som trubadur med sitt party band "River E".

Han skriver och producerar musik vid Sugarhouse Publishing i Vasa. Målet där är att nå den internationella och den asiatiska musikmarknaden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Barbora Xu är en musiker med fokus på asiatisk och europeisk musik. Hon komponerar egna låtar och hon arrangerar traditionella sånger från en kultur, för ett traditionellt instrument, till en annan. Till exempel tog hon sin favorit finska vaggvisa Nuku, Nuku, nurmilintu och arrangerade den för en kinesisk cittra i pentatonisk skala.

Hon forskar i Öst-asiatiska kulturer vid universitet i Åbo med fokus på Kina och den taiwanesiska aboriginala stam-musikens utveckling.

Barbora arbetar som frilansande musiker. Hon brinner för traditionell musik. Hon skriver även stycken för piano, olika stråkinstrument och stämsång.


Vasabladet 26.9 2017

Sydin 28.9 2017


 

Yle nyheter 22.8 2017 


Följ oss på Facebook